Trebate pomoć?

Imate li nešto na umu da nam kažete? Molimo vas, nemojte se ustručavati da stupite u kontakt sa nama.

icon_widget_image Pon – Sub: 09:00 – 18:00 Nedjelja: ZATVORENO icon_widget_image Hajrudijna Šabanije 36, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina icon_widget_image +387 61 060 515 icon_widget_image komercijala@as-katalizatori.com
Image Alt
47 GODINA TRADICIJE

Preporuke

Ako vam katalizator otkaže, to je vjerojatno zbog problema sa vašim vozilom. Zamjena katalizatora neće riješiti problem. Prije nego što to učinite, provjerite sljedeće stavke.

Potrebno je da motor bude podešen

Nekoliko problema može nastati u katalizatoru kao rezultat motora koji nije podešen. Kada motor radi izvan ispravnih specifikacija, može doći do nepotrebnog habanja i oštećenja kako u katalizatoru, tako i u samom motoru. Šteta je često posljedica pogrešne smjese zraka i benzina, pogrešnog kašnjenja ili napredovanja paljenja, kašnjenja iskre iz čepa itd. Bilo koji od ovih uvjeta može dovesti do kvara katalizatora.

Neizgoreni benzin dolazi do katalizatora

Benzin koji daje snagu smije se sagorijevati samo u komori za sagorijevanje. Bilo koji benzin koji napusti ovu komoru, a da nije izgorjeo, ući će u ispušni sistem i može se zapaliti unutar katalizatora zbog postojeće temperature. To može pregrijati katalizator i izazvati topljenje. Mogući razlozi za to su: pogrešna smjesa, netačno kašnjenje ili napredovanje paljenja, neispravne svjećice, neispravan senzor kisika, neispravne mlaznice ili neispravan upravljački ventil.

Ulje ili antifriz dolazi do katalizatora

Ulje ili antifriz koji dospijevaju u ispušni sistem mogu ometati prolazak kroz katalizator stvaranjem pepela koji impregnira njegove keramičke zidove. Ove naslage pepela stvaraju dva problema. Prvo, sprječavaju katalizator koji djeluje na protok plina i drugo, budući da ometaju keramičke pore, dolazi do povećanja protutiska i toplina i plinovi mogu se čak vratiti u motor . U ovom slučaju, motor možda prima izduvne plinove unutar komore za sagorijevanje, smanjujući tako performanse sljedećeg ciklusa motora. Rezultat je očigledan gubitak snage i pregrijavanje dijelova motora. Mogući uzroci su: istrošeni segmenti, istrošena sjedala ventila, neispravni zglobovi ili oštećeni dijelovi motora.

Oštećene svjećice ili njihova ožičenja

Čepovi koji se ne iskriju ili jako iskriju uzrokujući da neizgareni benzin uđe u ispušni sistem. Takav benzin svijetli u katalizatoru zbog visoke temperature i dovodi do potpune ili djelomične fuzije keramike. Svjećice i njihovo ožičenje treba redovito provjeravati i zamjenjivati ​​ako se utvrde oštećenja ili habanje.

Oštećeni senzor kisika

Kvar na senzoru daje pogrešno očitavanje ispušnih plinova, što dovodi do toga da on šalje naredbe upravljačkoj jedinici da generira ili vrlo bogatu smjesu, koja može dovesti do topljenja keramike, ili vrlo lošu smjesu, koja dovodi do vozila ne prolazeći tehnički pregled jer se ugljikovodici neće pretvoriti u neškodljive proizvode prolazeći kroz katalizator.

Prekidi nosača ili neravnine primljeni katalizatorom

Keramika koja se koristi u katalizatoru napravljena je od krhkog, laganog i vrlo tankog materijala. Zaštićen je debelom izolacijskom trakom koja keramiku čvrsto drži na mjestu i štiti je od oštećenja. Međutim, oštre neravnine ili slomljeni ili loše osigurani nosači u ispušnom sistemu mogu slomiti keramiku. Jednom puknuta, keramika postaje labava, blokirajući protok plina i povećavajući protutlak, što povećava temperaturu motora i smanjuje snagu. U nekim slučajevima, keramički komadi mogu se razbiti na sitne komade, a zatim ih plinovi povući, ostavljajući katalizator praznim.